Primera víctima mortal per coronavirus de Mollerussa

L’alcalde, Marc Solsona, fa una crida a la ciutadania perquè sigui conscient de la gravetat de la situació, eviti sortir de casa i extremi la protecció

L’Ajuntament de Mollerussa ha conegut aquest matí oficialment que el coronavirus ha causat la primera víctima mortal a la ciutat d’una persona que es trobava ingressada a l’Hospital Arnau de Vilanova. Per aquest motiu, l’alcalde Marc Solsona ha lamentat públicament aquest desenllaç i ha instat a la solidaritat i l’empatia per acompanyar a familiars i a amics en el seu dolor. Així mateix, ha aprofitat la comunicació per fer una crida a la ciutadania perquè sigui conscient de la gravetat de la situació, eviti sortir de casa en la mesura del possible i extremi les mesures de protecció per tal d’aplanar la corba de contagis.

Aquest ha estat també el missatge que l’alcalde ha reforçat en la reunió periòdica del comitè d’emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa on s’han actualitzat les dades per part de Salut. En aquest sentit, ara com ara hi ha 13 persones que han donat positiu, de les quals 6 es troben ingressades a l’Hospital Arnau de Vilanova mentre que la resta es troben confinats a domicili controlats des dels serveis mèdics del CAP de Mollerussa.

En la reunió també s’ha posat en relleu una reducció de les actes aixecades per part de la Policia Local per incompliment de les mesures de confinament decretades. Així, si fins dilluns se n’havia aixecat un total de 61, 51 d’elles entre divendres i dilluns a migdia, des de llavors i fins aquest matí només se n’han aixecat 4. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’agraeix la col·laboració ciutadana en aquest sentit però es demana no abaixar la guàrdia i només sortir en aquells casos en què està permès com és anar a treballar, adquirir aliments i medicaments, rebre assistència als centres sanitaris, desplaçar-se a entitats financeres i atendre o tenir cura de menors d’edat, gent gran o persones vulnerables i animals domèstics.

mollerussa001

Creixen les demandes a través de l’Ajude(M)ollerussa

D’altra banda, a la reunió també s’ha constatat l’increment de sol·licituds a través del servei  Ajude(M)ollerussa que es va activar el passat 14 de març i que en el qual s’han inscrit fins avui un total de 45 voluntaris. Així, el telèfon d’atenció directa, 676 289 571, ha doblat des de dilluns les demandes rebudes de manera que ja són 103 les trucades sol·licitant ajuda de diferent tipus i s’han dut a terme 66 accions directes d’atenció a domicili com poden ser portar aliments o medicaments. També s’està en permanent contacte via telefònica amb la gent gran que viu sola i també amb els responsables de les residències, on no s’ha detectat fins ara cap cas positiu.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.