Produir hamburgueses vegetals, proposta d’un estudi sobre el desenvolupament humà sostenible del Pla d’Urgell

Promoure la producció d’hamburgueses vegetals. És una de les idees que es posen de manifest a l’estudi El Pla d’Urgell sota el prisma del Desenvolupament Humà Sostenible, que s’ha presentat aquest dissabte en el marc de les setenes jornades de Mascançà. La intenció seria la d’incentivar una alternativa a l’actual activitat ramadera, en una comarca on el nombre de caps de bestiar porcí és deu vegades superior a la població humana de la zona.

D’aquesta manera, s’aconseguirien reduir les emissions de gasos que generen l’efecte hivernacle. L’estudi també planteja incrementar els espais naturals a la comarca, que està a la cua de tot Catalunya en percentatge de boscos.

A les jornades també s’ha presentat una ponència sobre la iniciativa, que es va iniciar fa tres anys, per promocionar turísticament la boira. També s’ha parlat dels vint anys d’història d’Els Firals de Bellvís i s’ha resseguit paisatgísticament els escenaris de l’assassinat del diputat lleidatà Francesc Perpinyà a mans de Lo Parrot.

Bell-lloc d’Urgell ha estat enguany la localitat acollidora de les diverses comunicacions, que han anat a càrrec d’una vintena de científics de la comarca.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.