Prop de 850 alumnes de la comarca assisteixen a les audicions de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa

Prop de 850 alumnes de cicle inicial de primària han assistit avui a les audicions d’instruments de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa al Teatre l’Amistat. Es tracta d’una activitat inclosa en el programa de dinàmica educativa comarcal, coordinat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell i el Centre de Recursos Pedagògics (CRP).

L’objectiu, segons ha dit el president del Consell Comarcal, JM Huguet, és que els alumnes aprenguin a reconèixer els instruments musicals que participen en una orquestra per mitjà de quatre peces musicals. L’activitat esdevé, segons ha destacat la tècnica d’educació de l’ens comarcal, Mercè Roma, un complement a l’educació musical que reben els alumnes a les escoles.

Els encarregats de fer aquestes audicions musicals són la trentena d’alumnes que formen l’orquestra infantil de l’Escola de Música, que tenen entre 10 i 12 anys. El director de l’Escola de Música, Miquel Hortigüela, ha apuntat que es toquen melodies de diversos estils amb la voluntat de representar la historia de la música en un petit context. Es comença tocant una obra dels Picapedra, a la que segueixen una romàntica i una barroca i, per acabar, una de swing, més moderna.

L’activitat no només és enriquidora pels alumnes assistents, ja que, segons Hortigüela, permet que els alumnes de l’Escola de Música, integrants de l’orquestra infantil, pugin a un escenari i donin a conèixer el que aprenen, per tal que aquesta formació no quedi només a l’aula.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.