Quatre educadores creen un projecte perquè infants del Palau d’Anglesola visquin el confinament de forma creativa

Muntatge gràfic on es poden veure la Montse, l'Alba, la Laura i la Violant, les quatre educadores del Palau d'Anglesola que han fet un projecte pels infants en confinament pel coronavirus. (Horitzontal)

La Montse, l’Alba, la Laura i la Violant, són joves del Palau d’Anglesola (Pla d’Urgell) que tenen en comú la passió pels infants. Les quatre han cursat estudis universitaris vinculats amb l’educació i el confinament pel coronavirus les ha unit per crear una proposta pedagògica pels infants del poble. Cadascuna des de casa seva (l’Alba està fent un màster a Costa Rica), han creat un web ple d’activitats lúdiques i educatives. La resposta que han tingut s’ha traduït en 140 nens i nenes del Palau que s’han inscrit i reben setmanalment una proposta per fer a casa. El projecte ha sumat el claustre de l’escola Arnau Berenguer, l’Ajuntament i una dotzena de mestres que són del municipi.

Per sumar-s’hi cal enviar un correu a infantspalau@gemail.com i les propostes educatives es reben per correu electrònic. També es pot consultar a la web que han creat: infantspalau.wixsite.com/inici

La proposta té en compte la realitat que estem vivint i s’articula en projectes setmanals presentats per uns personatges creats per l’ocasió. Aquesta setmana es treballa “com se sent el planeta”, per exemple, i la vinent “la casa”, un espai ben conegut aquests darrers dies. Dins les dinàmiques que proposen hi ha èmfasis per cuidar l’aspecte emocional, important sempre, i més encara en aquests moments, segons les emprenedores.

L’objectiu principal és fer més amena l’estada a casa dels infants i oferir un acompanyament educatiu durant el període de confinament, sota el lema ‘Digues i ho oblido, ensenya’m i ho recordo, involucra’m i ho aprenc’ de Benjamin Franklin.

Les joves que hi ha al capdavant del projecte són la Laura Sánchez, de 28 anys, graduada en Educació Infantil, que s’encarrega de coordinar l’equip dedicat al Cicle Infantil; la Violant Solé, de 23 anys, mestra d’Educació Primària amb Atenció a la Diversitat i estudiant de màster de Dificultats d’Aprenentatge i Transtorns del Llenguatge i coordinadora de l’equip de Cicle Inicial; la Montse Rordíguez, de 21 anys, que es troba finalitzant el Grau de Pedagogia, encarregada del Cicle Mitjà; i l’Alba Rodríguez, de 28 anys, Màster en Psicopedagogia i pedagoga de professió, coordinadora de l’equip de Cicle Superior.

Des del municipi, l’escola Arnau Berenguer s’ha sumat a la iniciativa, proporcionant el contingut que els infants han estat treballant durant els sis mesos anteriors, per tal que el projecte tingui una correlació amb l’ensenyament que l’alumnat ja ha adquirit durant la seva estada a classe aquest curs. A més a més, cal destacar la col·laboració d’una colla de docents que treballen en altres centres educatius però que són residents al Palau d’Anglesola. La seva visió permet arrelar les activitats proposades al municipi, generant un autèntic aprenentatge i servei fet des de casa.

Pel que fa al paper dels pares, des del projecte es busca trobar un recolzament que serveixi de guia en l’activitat dels infants i que puguin compartir l’experiència plegats, així i tot, els voluntaris han plantejat les activitats i el portal partint des de la visió dels més petits, perquè en siguin ells els protagonistes.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.