Quatre empreses opten a les obres per adequar la piscina coberta de Mollerussa

El projecte, que inclou substituir maquinària i instal•lar plaques solars, té un pressupost de 266.999 € i està subvencionat pel PUOSC al 70%

Quatre empreses s’han interessat en la licitació que l’Ajuntament de Mollerussa ha tret per a les obres d’adequació de les deficiències tècniques i energètiques de la piscina coberta, que tenen un pressupost d’execució per contracta de 266.999 euros, dels quals un 70% són finançats a través del Pla d’Obres i Serveis de la Generalitat. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha dit que actualment s’està en el procés d’obertura dels sobres presentats.

La licitació fixa un termini d’execució de 4 mesos tot i que en l’informe justificatiu s’especifica el caràcter d’urgència de l’obra amb la voluntat de disminuir, en la mesura que sigui possible, el temps d’execució d’aquesta. L’objectiu és que les obres es puguin iniciar al setembre perquè la nova temporada de bany comenci el més aviat possible en funció del pla de treball de l’empresa que se les adjudiqui.

El projecte contempla que, amb les millores que s’incorporaran, hi haurà un estalvi energètic del 32%, que es traduirà en un estalvi del 26% anual en la factura del gas i la llum per la qual cosa el consistori preveu recuperar en 4 anys els 80.000 euros de fons propis invertits en el projecte.

El projecte preveu un total de 7 actuacions de millora concretes que són l’arranjament de les platges amb filtracions d’aigua, la reforma de les parts malmeses de l’estructura com les jàsseres i biguetes del soterrani, la substitució de la caldera per la millora de l’eficiència tèrmica, la substitució de la deshumectadora, la renovació dels conductes de ventilació, la instal·lació de nous elements de control per aconseguir una temperatura més controlada de les piscines i de manera més eficient així com la instal·lació de plaques solars a la teulada per millorar l’eficiència energètica.

Cal recordar que darrera actuació d’envergadura feta en aquesta instal·lació, la qual data de 1990, va ser l’estiu de 2013 quan es va dur a terme la renovació completa de la coberta amb la substitució de les 117 bigues de fusta de la teulada, una obra que va comptar amb un pressupost de 106.998 euros.

D’altra banda, pel que fa a la licitació de les obres de la façana del bar de L’Amistat, l’Ajuntament el pròxim 25 d’agost finalitza el termini per presentar les ofertes, segons ha indicat l’alcalde, el qual ha dit que un cop feta l’obertura dels sobres es podrà determinar amb major precisió el desenvolupament de les obres.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.