Quatre grans murals urbans omplen d’art, història, tradició i color els carrers de Barbens

Barbens art urbà grans murals Swen Schmitz - 33

Quatre grans murals urbans omplen d’art, història, tradició i color els carrers de Barbens El poble de Barbens s’ha sumat a la iniciativa d’altres poblacions lleidatanes de donar vida als seus carrers i afegir un nou atractiu per als veïns i visitants mitjançant la transformació de diferents façanes del poble en grans murals urbans. Swen Schmitz, un jove però experimentat pintor especialitzat en art urbà, ha estat l’encarregat de pintar els primers quatre grans murals a la població.

Des de fa uns dies, vilatans i visitants de la població de Barbens (Pla d’Urgell), poden gaudir de l’art urbà de gran format gràcies als quatre murals plasmats en diferents carrers de la localitat obra de Swen Schmitz, un jove pintor que ja ha demostrat la seva creativitat i qualitat pintant grans murals en altres poblacions.

La temàtica d’aquestes obres, a proposta de l’Ajuntament de Barbens, promotor de la iniciativa, és la pagesia, a través d’un mural pintat en la façana de l’antic cinema del poble. La història Templera del poble es veurà reflectida en dos murals, mentre que un altre de flors, ubicat a la façana del cementeri de la localitat, completarà aquest conjunt de pintures. En aquesta atractiva proposta artística destacar també el paper de Josep Canela, un dels principals dinamitzadors culturals de Barbens, que va ser un dels seus impulsors. Aquesta iniciativa respon a la voluntat de l’Ajuntament de Barbens, presidit per Josep Lluis Plaza, de generar nous productes i atractius turístics per dinamitzar aquesta població, captar nous visitants i fomentar la creació de nous negocis vinculats amb l’agroturisme.

En aquest sentit, cal destacar el significatiu esforç realitzat per part del consistori per recuperar i donar a conèixer el seu patrimoni històric vinculat amb la presència durant molts segles a la població de l’ordre dels Templers i dels monjos Hospitalaris (l’ajuntament de la localitat està situat a l’antic castell de l’ordre construït al segle XII, el mateix segle de la construcció de la seva i església). Amb aquest mateix objectiu, en breu s’obrirà al públic l’exposició Eines de la Terra, una fantàstica mostra –ubicada a l’antic cinema de la població- de maquinària i eines del camp de finals del XIX i la primera meitat del segle XX propietat de Salvador Sarri, veí del poble i que té entre les seves aficions recuperar de l’oblit i posar a l’abast de tothom eines vinculades amb la pagesia, a més de retre un sentit homenatge al treball dut a terme per la pagesia lleidatana.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.