Qüestionen les noves retribucions fixades per als regidors i director firal de Mollerussa

Xavier Roure s’asseia aquest dijous per últim cop com a regidor vigent de l’Ajuntament de Mollerussa en el ple d’aprovació del nou cartipàs municipal. Roure va renunciar a la seva condició d’edil per tal de poder assumir la direcció de Fira de Mollerussa. Un moviment no exempt de polèmica per part dels grups de l’oposició, tot i el seu aval a l’ex regidor de Finances i Atenció Ciutadana pel que fa a la seva capacitat professional. El PSC va qüestionar l’increment de la retribució fixada pel càrrec directiu, que passa dels 21.000 euros als 35.000 amb una dedicació del 90% (abans parcial), percentatge que el PP va demanar que fos del cent per cent. Així mateix, ERC va lamentar que l’assignació del càrrec no es fes a través d’un concurs públic.

Un altre punt de crítica durant el ple va ser les noves retribucions assignades als regidors, les quals s’han incrementat paral·lelament al percentatge de dedicació al càrrec. El cap de l’oposició va considerar “excessives” les xifres salarials presentades. Crítica que l’alcalde Marc Solsona va replicar indicant que la nova distribució retributiva sorgeix per la reformulació del càlcul executiu. Aquest parteix de l’atribució econòmica que reben els regidors de l’oposició per la seva dedicació al càrrec, que es fixa en el 25% pels del PSC i el PP, i del 30% pels d’ERC (ja que tenen més representants al consistori). A partir de la xifra retributiva que perceben pel seu temps de dedicació s’obté de manera proporcional la de la resta d’edils.

D’altra banda, durant el ple també es va anunciar que hi haurà més comissions informatives al consistori per tal de contribuir a la participació i una millor anàlisi dels grups de l’oposició pel que fa als afers locals, notícia que aquests últims van celebrar.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.