Rafel Panadés assumeix el càrrec de president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell

El nou president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, ha pres possessió del càrrec aquest dilluns en el ple de constitució de l’ens, gràcies als 9 vots favorables del seu grup, Junts per Catalunya. La votació també ha registrat 9 abstencions pertanyents a Esquerra Republicana, que no ha presentat cap candidatura.

S’han necessitat dues votacions amb els mateixos resultats per proclamar l’alcalde del Poal com a nou president de la institució, ja que la majoria simple no és suficient per fer-ho en primera instància. En aquest sentit, el sufragi ha estat marcat per l’absència d’un dels consellers del grup demòcrata i representant de l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell, Jacint Planell, que no ha exercit el seu dret a vot.

Panadés, al capdavant de l’Ajuntament del Poal des de fa setze anys, ha defensat fermament la tasca essencial que duu a terme el Consell Comarcal en benefici dels setze municipis de la comarca. Així mateix, el nou president també ha assegurat que buscarà un ampli consens tant “dins del seu partit com amb el grup republicà” per tal de materialitzar els “grans projectes” del territori, i per aquest motiu, preveu “reforçar” el Consell d’Alcaldes. Panadés també prioritzarà pel nou mandat la gestió dels sistemes de sanejament de l’aigua de la comarca, la promoció de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, i els serveis socials per a la gent gran.

El nou president també ha estat coordinador d’àrees, conseller i vicepresident del Consell Comarcal al llarg de la seva etapa política. Un factor molt ben valorat pels dos grups polítics presents a l’acte d’investidura. En aquest sentit, el portaveu d’ERC i batlle de Linyola, Àlex Mases, va manifestar que l’elecció de Panadés espera que serveixi perquè la comarca treballi com un “club de pobles i no de partits”, i va afegir que “a vegades les majories no són prou representatives” a l’hora de decidir una actuació.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.