Ramon Monfà, 50 anys dedicat al 7è art des de Mollerussa

Les imatges de la Fira de Sant Josep de l’any 1962 van les primeres que va enregistrar el cineasta Ramon Monfà. Aquest documental de 15 minuts de durada, rodat amb una pel·lícula de 8 mil·límetres, va ser el seu punt de partida a una trajectòria professional que, durant mig segle, ha estat estretament lligada amb el món del setè art, primer com amateur.

Reacción Humana, també filmat en 8 mil·límetres. Ja des d’uns inicis, les seves produccions van ser aplaudides per la crítica del moment i dos anys més tard, al 1965, el curtmetratge El pobre romántico va rebre la medalla de plata al 28è Certamen Nacional de Cinema, sent a més el film que va representar Espanya al 27è Concurs Internacional celebrat a Dubrovnik. També va marcar el pas cap a la seva professionalització i, La Horda, produida l’any 69 en 35 mil·límetres, va aconseguir representar de nou a l’Estat en el 12è Festival de Cine Internacional celebrat a Bilbao.

Dins el sector també es va donar a conèixer com el cineasta autodidacta, ja que va aprendre la tècnica i l’estètica cinematogràfica llegint diversos llibres. Durant la seva carrera, també va dirigir un llargmetratge: Cara Quemada al 1980.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.