Rècord de participació al Mercat de 2a mà del Palau d’Anglesola

Un total de 17 parades han ofert tota mena de productes i articles

El Palau d’Anglesola va celebrar ahir diumenge una nova edició del Mercat de 2a mà. És el tercer any que es munten parades per donar una nova oportunitat a articles de tota mena. Aquesta edició ha comptat amb 17 parades, un rècord de participació. Entorn el mercat, emmarcat en la Setmana Europea de Prevenció de Residus, s’han dut a terme diferents activitats complementàries. Un taller per crear una bossa de roba reutilitzable, un altre per fer un peluix a partir de mitjons de casa o un de preparació d’elements decoratius de Nadal a partir de retalls de fusta, que han permès la participació de persones de totes les edats.

Per altra banda, el gerent de Troballes, ha explicat la gestió de la roba que llencem als contenidors: una part es reutilitza en botigues de 2a mà, una altra part viatge en països del sud i finalment una altra part es converteix en draps o en nou fil. Ha denunciat enèrgicament que només un 11% de la roba es diposita als contenidors de tèxtil repartits pels pobles. Un drama mediambiental, econòmic i social. Per això, durant el Mercat s’ha recollit roba i calçat, participant, així, en la Marató de Recollida organitzada arreu del Pla d’Urgell.

la una, el pavelló poliesportiu s’ha convertit en una passarel·la de moda, per la qual han desfilat una dotzena de models lluint roba de 2a mà. L’Eugènia Piqué, model professional palauanglesolina, i el dissenyador Josep Rosell, també amb arrels a la vila, han coordinat aquesta passarel·la que ha comptat amb models amateurs però molt motivats i predisposats. El Mercat s’ha tancat amb un vermut de productes ecològics i de proximitat, que ha complert totes les expectatives.

La valoració dels organitzadors (Comissió de Medi Ambient i Ajuntament del Palau d’Anglesola), és excel·lent, valorant i agraint la implicació dels paradistes, voluntariat i les diferents entitats participants: Atelier, Fundació Ilersis, Troballes i Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.