Recuperaran bicicletes de les deixalleries del Pla d’Urgell per a un nou aprofitament

IMG_3889

  • Conveni entre el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i l’Associació Bicicleta Club de Catalunya, entitat que s’encarregarà de recuperar les bicicletes provinents de les deixalleries de la comarca perquè tinguin un nou ús

Les bicicletes en bon estat que el Consell Comarcal del Pla d’Urgell reculli a les deixalleries comarcals de la seva gestió tindran una nova oportunitat d’ús gràcies al conveni aprovat en el darrer Ple de l’ens comarcal amb l’Associació Bicicleta Club de Catalunya. Els nous propietaris de les bicicletes seran famílies amb situació de vulnerabilitat i les 6 primeres unitats podrien estar enllestides per les festes de Nadal.

El Consell Comarcal s’acull a aquesta iniciativa coneguda com a reBICIcla per donar una segona oportunitat a les bicicletes que, amb una senzilla preparació, poden ser reutilitzades “i, especialment, per crear una major consciència de prevenció de residus, com a primera opció davant la generació de residus”, com explica el president de l’ens, Rafel Panadés.

Les deixalleries comarcals de Castellnou de Seana i de Mollerussa són receptores objectes de diferent tipologia, com ara bicicletes. Donat que aquestes són objectes de fàcil reutilització, el Consell Comarcal del Pla d´Urgell ha signat un conveni amb l’Associació Bicicleta Club de Catalunya la qual recollirà les bicicletes de la deixalleria, les repararà i les retornarà al Consell Comarcal per tal de ser lliurades a través dels Serveis Socials.

El conveni no te cap cost pel Consell Comarcal, atès que l’Associació Bicicleta Club de Catalunya és beneficiaria d’una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya per la recuperació de bicicletes en desús i el foment de la seva reutilització.

El conveni del projecte reBICIcla és una més de les múltiples accions que el Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal està duent a terme per fomentar una major consciència sobre la importància de preservar el medi ambient i de reduir la generació de residus. La directiva 2008/98/CE estableix que la prevenció de residus i la preparació per la reutilització són els primers passos en la jerarquia per la gestió dels residus. L’objectiu per al 2020 és superar el 50% de reciclatge a la comarca el Pla d’Urgell.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.