Reñé anuncia un paquet de mesures per dinamitzar l’Estany d’Ivars i Vila-sana i el seu centre d’interpretació, Cal Sinén

El president de la Diputació de Lleida i del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, Joan Reñé, ha anunciat aquest dimarts un paquet de mesures que tenen com a objectiu dinamitzar l’Estany d’Ivars i Vila-sana i el seu centre d’interpretació, Cal Sinén.

Entre elles, destaca l’adjudicació dels projectes de geotèrmia i museïtzació de Cal Sinén, uns projectes en els quals ja s’està treballant i que confia que puguin estar enllestits a principis d’abril. En el cas del projecte de geotèrmia, la licitació s’ha fet per 38.000 euros, mentre que el de museïtzació ascendia a 50.000 euros.

També ha notificat una modificació del crèdit per 60.000 euros per tal de posar recursos a disposició del pressupost del Consorci de l’Estany i així dur a terme “una reforma integral de la primera planta de Cal Sinén, per incorporar-la ja al servei que ja s’està oferint des de la planta baixa i consolidant així Cal Sinén com a punt de referència de l’Estany”. Entre els elements que formaran part del que fins ara era l’espai diàfan de la primera planta, hi figura una zona destinada a servei de bar.

A més, la Diputació de Lleida editarà un llibre sobre l’Estany d’Ivars i Vila-sana, una obra que recollirà “la memòria viva dels que van viure l’altre Estany i el procés de dessecació i recuperació de l’espai”, i ha anunciat que la cúpula que es va utilitzar a la pel·lícula ‘Segon origen’ de Carles Porta, i que en part va ser rodada a l’Estany, s’incorporarà a l’entorn de Cal Sinén en una ubicació encara per determinar i amb usos turístics i culturals per acollir activitats de petit format.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.