Reñé inaugura la nova planta potabilitzadora d’aigua de Miralcamp que garanteix la qualitat de l’aigua al municipi

Un moment de la inauguració de la planta potabilitzadora de Miralcamp.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat la nova planta potabilitzadora d’aigua de Miralcamp, que ha suposat una inversió total de 625.000 euros.  La Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya s’han fet càrrec del 75% del cost, mentre que l’Ajuntament n’ha assumit el 25% restant per finalitzar una obra esperada i que garanteix la qualitat de l’aigua als veïns.

Les noves instal·lacions s’abasteixen del pantà col.lindant i fan el tractament i posterior emmagatzematge de l’aigua en un dipòsit amb capacitat per a 1.000 metres cúbics. A partir d’aquí, es porta a terme el subministre directe del recurs als hàbitatges destinataris per al seu consum. Al marge de la col·laboració econòmica en la planta potabilitzadora, la Diputació de Lleida també ha subvenit la millora de la xarxa municipal de subministrament i la inversió total contemplat totes les actuacions ha ascendit a 128.000 euros.

En el torn dels parlaments, l’alcalde de Miralcamp, Melcior Claramunt, ha reiterat l’agraïment a ‘la sensibilitat’ de la Diputació de Lleida i del seu president per desencallar una actuació que havia quedant pendent per manca de recursos econòmics. Joan Reñé ha correspost les seves paraules posant en valor el treball conjunt entre institucions en aquest projecte i, en referència a la institució que presideix, el seu marcat caràcter muncipalista i la màxima ‘de prioritzar sempre el que és més necessari per garantir la qualitat de vida en els nostres pobles’.

Precisament, una de les línies d’ajuts que la corporació posa a disposició dels ajuntaments és el Pla d’inversions per la millora en la gestió de l’aigua d’ús públic, que permet als consistoris la millora i l’adaptació de les infraestructures de distribució i de potabilització d’aigua destinada a consum, així com l’adaptació de les infraestructures de tractament de l’aigua en piscines municipals. Actualment també s’està treballant en les bases per publicar una convocatòria d’un nou Pla en Gestió d’Aigua que serà plurianual i que està previst formalitzar durant la primera meitat de l’any.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.