Renovació tecnològica dels Serveis d’Habitatge de l’Acudam amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank

2- grupal

La Fundació “La Caixa”, a través de l’Acció Social de CaixaBank, farà una aportació de 10.000 euros a l’Acudam perquè pugui millorar la comunicació dels usuaris dels Serveis d’Habitatge. A causa de la pandèmia de la Covid-19, l’entitat social ha detectat que existeix un dèficit important en aquest àmbit que requereix d’una intervenció per millorar la comunicació entre els residents i les seves famílies, i les comunicacions telefòniques, especialment en les habitacions habilitades pels aïllaments en cas de contagi.

Aquesta col·laboració de la Fundació “la Caixa”, a través de l’Acció Social de CaixaBank, permetrà a l’ACUDAM adquirir una centraleta telefònica i un sistema per millorar la comunicació que inclou la possibilitat d’enregistrar tasques i els temps d’inici i finalització d’aquestes (canvis posturals, avisos, rondes, etc).

1 - Formalització col·laboració

En concret, la centraleta permetrà que les persones residents puguin rebre trucades als seus habitatges, un avantatge que amb el sistema de comunicació actual no és possible. A més a més, també es beneficiaran d’aquesta millora els diferents professionals que treballen en el servei.

Els Serveis d’Habitatge gaudeix d’una acreditació per a 60 places on actualment hi conviuen 51 persones. L’equip de professionals està format per 46 persones per cobrir els tres torns del servei.

La col·laboració de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank s’ha formalitzat a la seu de l’ACUDAM amb la presència de Jordi Morillas (gerent de l’ACUDAM), Angelina Roure (presidenta de l’ACUDAM), Joaquim Macià (Director d’Institucions de CaixaBank a Catalunya) i Victor Martínez (Director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Lleida).


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.