Renovat el paviment de les vies principals d’accés a Vilanova de Bellpuig

També s’ha millorat el ferm al carrer Nord o al passatge Sant Martí

Aquesta setmana s’han acabat els tre­balls de reparació del pa­viment en diferents punts de Vilanova de Bellpuig. L’arranjament ha consistit en reasfaltar la rotonda d’accés a Vilanova des de Golmés, el carrer Joan Maragall, en asfaltar la cruïlla del carrer Nord amb el carrer Joan Maragall i també amb la carretera de Bellpuig. Així mateix, també s’han reparat els clots i s’ha fet un doble reg asfàltic al mateix carrer Nord, al passatge Sant Martí, al carrer Freixes i al passatge Mossèn Cinto Ver­daguer. Aquestes millores eren molt esperades i necessàries, ja que el ferm d’aquestes vies es trobava molt desgas­tat, una situació que es va accentuar amb un any molt plujós i els tempo­rals Dana, Glòria i el darrer i més greu, el Filomena que va ocasionar la neva­da del passat mes de gener.

Abans d’iniciar les obres, l’Ajunta­ment va comprovar l’estat de les canonades d’aigua als carrers on s’havia d’actuar per tal de verifi­car que no hi hagués cap fuita. Se’n va detectar una a la mateixa rotonda, que es va reparar abans d’iniciar el reasfaltat.

A la vegada, s’han reordenat les línies de la senyalització horitzontal de l’asfalt del carrer Joan Maragall i de la plaça amb el carrer Nord, per donar més seguretat i prioritat al vianant: s’ha estrenyut l’amplada dels carrils per a reduir la velocitat dels vehicles, s’ha ordenat l’aparcament i s’han incorporat nous passos de vianants i un pas elevat.

El projecte va ser redactat pels serveis tècnics del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i es va adjudicar a l’em­presa Equips i Asfaltats de Vialitat, SL, per un valor de 108.843,90 euros, dels quals es compta amb una subvenció de 59.137,65€ de la Diputació de Lleida.

Amb aquesta intervenció de reasfaltat de l’accés a Vilanova des de Golmés fins a la carretera d’Arbeca, sumada amb la de reasfaltat de la carretera de Bellpuig a Arbeca que el departament de Carreteres de la Generalitat va reasfaltar el passat mes de novembre, queda renovat tot el ferm de les vies principals del poble i s’embelleixen els accessos al municipi.

Al camí de Castellnou s’ha incorporat un ressalt per a reduir la velocitat dels vehicles i per dissuadir el pas dels vehicles pesats, ja que es tracta d’un camí rural municipal estret que no està adaptat per tant trànsit de vehicles pesats, els quals haurien de circular pel camí de Golmés ja que té l’amplada adequada.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.