REPORTATGE: Festa Major de Sant Salvador Votat de Golmés 2018

Les campanes de l’església de Golmés han anunciat aquest dilluns al vespre l’inici de la Festa Major de Sant Salvador Votat. La signatura del Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Golmés per part de l’actriu i periodista lleidatana Txe Arana, escollida enguany com a pregonera, acompanyada per l’Alcalde i altres autoritats ha donat el tret de sortida a la celebració.

Ja a la sala Doctor Baiget del Centre Cívic de Golmés durant l’acte del pregó Txe Arana s’ha adreçat als veïns i veïnes en el retorn a la seva terra.

Tot seguit s’ha continuat, com és habitual, amb l’entrega del premi al cartell guanyador de la Festa Major d’agost.

La festa Major de Sant Salvador Votat, una antiga tradició del segle XVIII molt arrelada al municipi coincideix amb la festa del pubillatge que enguany arriba a la 55a edició.

L’alcalde Jordi Calvís ha estat l’encarregar de proclamar a la pubilla d’enguany, Gemma Garrofé i l’hereu Genís Solé, de la mateixa manera que a les dues dames d’honor i als cabalers.

La xaranga Alegria i la Cobla Costa Brava han despertat els veïns de Golmés aquest dimarts amb l’acte de recollida de les pubilles i hereus. Com marca la tradició, els representats del consistori dividits en dos grups han passat per les seves cases a recollir les dames i hereus on també han passat una estona saludant a les famílies que han guarnit les seves cases per l’ocasió tot oferint un esmorzar.

De la mateixa manera les autoritats i els dos cabalers han passat a recollir a l’hereu d’enguany Genís Solé, i la pubilla Gemma Garrofé s’ha trobat amb les dames posant davant de les càmeres i l’expectació dels veïns i familiars.

Després del retrobament d’autoritats i pubilles i hereus, han anat cap a l’església on han aprofitat per dirigir unes paraules d’agraïment als assistents de la missa solemne concelebrada pels mossens de l’arxiprestat i acompanyada per l’orquestra Costa Brava.

Els actes de festa major han continuat amb la tradicional processó pels carrers del centre de la vila en honor al seu patró. La festa s’ha traslladat fins al Pavelló Salvador Ezquerra seguint amb la tradició popular de ballada de sardanes.

Sentiments, tradició i cultura es fusionen en la Festa Major de Sant Salvador Votat, la festivitat més important de l’any per als golmesencs i golmesenques.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.