Representació mollerussenca al primer Consell Estatal de Participació de la Infància i l’Adolescència

Rim Khamlichi, alumna de 2n d’ESO a La Salle, ha estat escollida d’entre 130 candidats per ser una de les 34 membres d’aquest nou organisme

El primer Consell Estatal de Participació de la Infància i l’Adolescència tindrà representació mollerussenca gràcies a Rim Khamlichi, membre del Consell de Participació Adolescent (CPA) de Mollerussa i alumna de 2n d’ESO a l’Institut La Salle, la qual ha estat escollida d’entre 130 infants i adolescents per a representar Catalunya en aquest òrgan recentment constituït i del qual en formaran part 34 nois i noies de 8 a 17 anys d’arreu de l’Estat. Rim Khamlichi és a la vegada la representant de Mollerussa al Consell Nacional de la Infància i Adolescència de Catalunya (CNIAC).

El procés de selecció ha comptat amb representants de diferents institucions, entre les quals hi ha UNICEF Espanya. Sota uns criteris establerts a la convocatòria i tenint en compte diversos aspectes (com la diversitat territorial, el gènere, les edats i els grups vulnerables), s’han seleccionat 34 nois i noies de 8 a 17 anys i 18 suplents que podran compartir amb el Govern Estatal les seves preocupacions i propostes, exercint el seu dret a ser escoltats i escoltades i a formar part de la vida social i política representant a la seva generació.

Aquest Consell Estatal és la primera iniciativa d’aquest tipus que engloba infants i adolescents de tot l’Estat Espanyol i és fruit d’un recorregut de més de 20 anys en el que UNICEF ha promogut espais de participació en l’àmbit local a través de la iniciativa “Ciutats Amigues de la Infància”, de la qual Mollerussa en forma part. A dia d’avui, hi ha més de 400 consells de participació en l’àmbit local, on participen més de 28 mil infants i adolescents. El CPA de Mollerussa està format per 20 adolescents que representen tots els instituts del municipi, juntament amb el PTT i l’UEC.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.