Restauren diversos pergamins antics dels fons de Bellvís i Miralcamp

L’actuació, impulsada per l’Arxiu Comarcal, ha permès conservar àpoques i altres documents datats entre el 1549 i el 1621

Els treballs per restaurar diversos pergamins antics del fons de l’Ajuntament de Miralcamp i de l’Ajuntament de Bellvís han finalitzat aquesta setmana. L’actuació, impulsada per l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell i a càrrec de l’empresa GRAFIA-Conservació i Restauració, ha facilitat la conservació de cinc àpoques i lluïció de censals datats entre el 1549 i el 1621 de diverses mides del municipi de Bellvís conjuntament amb altres documents de Miralcamp.

L’estat de conservació d’aquests pergamins no era l’òptim, ja que presentaven danys estructurals deguts a deshidratació de la pell, tensions, arrugues, clivelles i estrips. A més, estaven força bruts i enfosquits, amb taques de greix, esquitxos de tinta, excrements d’insectes i gotes de cera. Amb aquesta actuació s’ha garantit la seva conservació i es facilita la seva manipulació i consulta. Tanmateix, resta pendent una segona actuació basada en la descripció i la digitalització per poder accedir-hi des del cercador de fons i documents “Arxius en Línia”.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.