Rull veu “vergonyosa” la “desinversió” que pateix la línia de tren de Manresa

Les deficiències en el servei ferroviari de la línia de Manresa, on s’han registrat tres avaries en una setmana, han tornat a fer alçar la veu del territori i de la Generalitat per demanar a l’Estat que compleixi amb les inversions previstes a la xarxa catalana. Des del govern es reclama el traspàs de competències i s’ha recordat que presentaran un contenciós administratiu a Adif per denunciar l’estat actual de les vies.

Així ho ha dit aquest divendres, des de Mollerussa, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que ha conegut de primera mà l’estat de les obres del pas inferior per a vianants que el seu departament està construint al costat de l’estació de tren i que servirà per arribar a la futura terminal d’autobusos.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha ressaltat la importància de l’obra, que fomentarà la intermodalitat en el transport públic de bus i tren, per defensar la necessitat d’inversions a la línia de Manresa per a què es pugui prestar un millor servei.

Pel que fa estrictament a l’actuació, el conseller ha dit que s’està complint amb el termini previst. Ara per ara, els treballs es centren en l’execució dels murs pantalla dels accessos del costat nord, que finalitzaran la setmana que ve. Mentre, a la banda sud, s’ha tallat part del carrer Prat de la Riba per preparar l’altra entrada al pas inferior, que tindrà 15 metres i mig de longitud i 4 d’amplada. Està previst que a principis d’octubre s’hagi d’interrompre, durant un cap de setmana, la circulació de tren, habilitant un servei alternatiu d’autobusos.

D’altra banda, Rull ha presidit l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, que s’ha celebrat de forma anticipada per no coincidir amb les activitats que es duran a terme aquest diumenge a les localitats de la comarca.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.