‘Sabates vermelles’ a Mollerussa en homenatge a les víctimes i en denúncia de la violència de gènere

Mollerussa ha commemorat aquest divendres el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb la instal·lació a la plaça de l’Ajuntament de l’obra d’art urbà Sabates vermelles, una iniciativa sorgida a la ciutat mexicana de Ciudad Juárez de la mà de l’artista Elina Chauvet i que s’ha anat expandint arreu com a símbol de la denúncia de la violència de gènere. La instal·lació recull 98 parells de sabates pintades en vermell per voluntaris de l’Associació de Dones de l’Albada i els membres de l’Espai Jove Cultural per homenatjar a les 98 dones que han mort des del 2008 i fins el passat mes d’octubre a mans de la seva parella.

En el parlament de l’acte central després d’il·luminar cada un dels 98 parells de sabates amb una espelma, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha fet una crida a la “tolerància zero” per a la violència de gènere i a convertir el “silenci en paraules” per denunciar aquesta xacra social i fer-ne una causa a defensar. Posteriorment, s’ha fet lectura del manifest a càrrec de dues sèocies de l’Associació Albada, Pepita Reñé, i Maite Maurín, així com de la presidenta de la Federació de dones del Pla d’Urgell, Montse Lorite.

A la tarda al Centre Cultural i també dins els actes commemoratius ha tingut lloc la conferència Els grups de dones i l’apoderament, a càrrec de Mireia Fontanet, educadora social i Postgrau en Mediació Intercultural  des de la perspectiva de gènere.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.