S’aprova el pressupost a Mollerussa amb el vot en contra de tota l’oposició

L’Ajuntament de Mollerussa ha aprovat aquest dijous en ple extraordinari el pressupost municipal per aquest 2020 amb els vots en contra de tots els grups de l’oposició. ERC, PSC I PP han coincidit que els comptes presentats per l’equip de govern que encapçala Marc Solsona tenen una partida econòmica “insuficient” per a inversió local, que baixa un 78% i és de només 132.000 euros en un pressupost de 14,2 milions. Segons l’alcalde, l’objectiu és “reajustar” l’apartat financer del consistori per complir amb les “obligacions” econòmiques i evitar “tensions de tresoreria” després de les fortes inversions dels darrers anys. Tanmateix, el portaveu dels republicans, Engelbert Montalà, assenyala que no “enten” aquesta pràctica austera si, en canvi, no s’ha aplicat en les retribucions d’alguns dels treballadors municipals i, a més, s’ha ampliat la plantilla de personal en lloc d’optimitzar-la.

Per la seva banda, el regidor del PSC, Alonso Soria, ha dit que la manca d’inversió posa de manifest que l’equip de govern és “incapaç” de complir amb les “actuacions promeses en campanya”. A més, Soria ha alertat que el pressupost també contempla un increment d’ingressos, especialment en la Fira de Sant Josep, on creu que no es materialitzaran, ja que enguany no hi haurà  Saló del Tractor. En aquest sentit, Soria ha advertit de la perillositat de no rebre els ingressos previstos davant la situació delicada de tresoreria que pateix l’ajuntament.

En la mateixa línia s’ha manifestat, el portaveu del PP, Joan Simeón, que ha demanat també una optimització dels contractes per estalviar diners i incrementar les partides destinades a la neteja de dependències, serveis socials així com suprimir l’aportació que el consistori fa a l’AMI.

Per la seva part, l’alcalde Marc Solsona, ha defensat que el pressupost s’ha fet “mirant partida per partida” amb l’objectiu d’optimitzar-lo. El batlle ha dit que l’ampliació de la plantilla respon a les “necessitats per millorar i garantir els serveis” que l’ajuntament ofereix actualment a la ciutadania. En aquest sentit, ha explicat que la retallada en inversions ve condicionada per la “despesa obligada”. Així mateix, ha assegurat que treballaran per garantir els ingressos.

D’altra banda, en el ple també es va aprovar una moció presentada per ERC per declarar Mollerussa lliure de racisme.


Informa: Ignasi Gómez

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.