“Si d’alguna cosa es pot gaudir, és de la mentida”

Mollerussa recorda la figura de Josep Torres i Tribó amb la presentació de la reedició de l”Elogi de la mentida’

“Si d’alguna cosa es pot gaudir, és de la mentida”. És una de les reflexions que el públic va apuntar a les seves llibretes durant la presentació a la biblioteca de Mollerussa de l’únic assaig filosòfic que va escriure el mollerussenc Josep Torres i Tribó, assassinat pel nazisme a l’edat de 41 anys. Es tracta de l’Elogi de la mentida, una obra reeditada en el desè aniversari de l’editorial gironina Calígraf i que inclou les aportacions, entre altres, del filòsof Max Pérez i Alba Padrós.

L’acte de presentació va comptar també amb les intervencions dels filòsofs Clara Llima i el mollerussenc Àngel Florez, professor de filosofia a l’INS La Serra, o l’alcalde Marc Solsona. A més, una de les netes de Torres Tribó va desplaçar-se expressament per a l’ocasió des del seu lloc actual de residència a la Catalunya Nord fins a la capital del Pla d’Urgell.

Cal recordar que a la plaça de l’Ajuntament de Mollerussa llueixen des del maig de 2021 dues llambordes commemoratives en homenatge a Josep Torres Tribó i a Ramon Rocaspana Duart, ambdós deportats en camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.