Sidamon avança en el camí per ser “un municipi el més sostenible possible”

Sidamon avança amb bon peu en el seu camí per “ser un municipi el més sostenible possible” segons ha indicat la seva alcaldessa, Dolors Tella. El consistori ha completat entre l’any 2014 i el passat la substitució de totes les bombetes de vapor de sodi de la localitat per altres de tecnologia leds, més eficients i sostenibles. L’obra ha tingut un cost de 102.000 euros, 82.000 dels quals s’han finançat amb ajudes de la Generalitat i la Diputació. El canvi però ha permès reduir la factura de la llum municipal un 42% entre l’any 2015 i el 2019. A més, també s’han disminuït les emissions anuals de CO₂ a l’atmosfera.

El consistori complementarà l’actuació amb la instal·lació, entre els mesos de gener i febrer, de 22 panells solars a la teulada de l’edifici, que tindran una potència unitària de 335 watts. La producció anual s’estima en uns 11.600 kilowatts l’hora. També preveu instal·lar d’altres plaques solars en diferents equipaments de la localitat.

L’alcaldessa també ha plantejat l’opció de canviar el subministrador d’energia elèctrica per reduir costos al municipi. Aquest és un dels punts que s’abordaran en la primera de les xerrades informatives, a càrrec de tècnics experts en l’àmbit, que se celebraran al municipi a partir de la setmana vinent.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.