Simulacre a Mollerussa per provar el dispositiu del Pavelló Firal per a les eleccions

Ha anat a càrrec de personal de l’ajuntament de la capital del Pla d’Urgell

L’Ajuntament de Mollerussa ja té a punt al Pavelló Firal el dispositiu organitzat per garantir aquest diumenge unes eleccions segures seguint el protocol de prevenció de la Covid-19. El consistori ha optat per concentrar en aquest espai de 6.000 m2 les 11 meses dels 3 col·legis electorals que hi ha a la ciutat amb l’objectiu d’afavorir un millor control de totes les mesures a complir.

Aquest migdia la quinzena de persones de la plantilla municipal que treballarà  en el dispositiu han participat d’un simulacre per comprovar que els circuits han estat correctament dissenyats per complir amb les mesures de seguretat establertes. El personal ha recreat les diferents situacions en les quals es poden trobar la ciutadania a l’hora d’anar a votar per tal de preveure tots els supòsits i prestar el suport necessari als membres de les meses que presidiran les votacions. Fins i tot han rebut un curset de com cal posar-se i treure els EPI que alguns d’ells hauran de vestir-se de 7 a 8 de la tarda, hora en que es recomana la votació de les persones que estiguin fent quarantena per estar malalts o haver estat en contacte estret amb una persona malalta.

A banda d’aquest personal propi, per afavorir les mesures de mobilitat interna i de seguretat, es comptarà amb la col·laboració de 12 persones auxiliars entre personal contractat i voluntaris de Protecció Civil que donaran suport als funcionaris municipals. Totes aquestes persones així com els membres de les meses electorals escollides en sorteig comptaran amb tot el materials de protecció necessari per poder dur a terme la seva funció amb seguretat.

Pel que fa a la ciutadania que habitualment vota a les 4 meses de l’Escola Municipal de Música, es prepararà el Pavelló Verd amb una ruta marcada d’accés i una altra de sortida per afavorir la mobilitat. El mateix es farà amb les persones que voten habitualment a les 5 meses del col·legi La Salle i les que ho fan en les dues del col·legi El Carme. En aquests dos casos, s’ubicaran al Pavelló Pla d’Urgell però amb portes d’accés i de sortida clarament diferenciades. També es col·locaran diferents punts de distribució de gel hidroalcohòlic durant tot el recorregut i pel que fa a les cabines, s’ubicaran de tal manera que no sigui necessari l’ús de cortines i evitar així contactes innecessaris. Així mateix, s’ha previst dos punts informatius principals a peu de carrer, un a l’entrada del Pavelló Firal i l’altre al lateral del Pavello del 125è Aniversari així com d’altres de complementaris en cada un dels accessos per orientar a la ciutadania cap a la mesa on li toca dipositar el vot.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.