S’inicia la construcció de la rotonda de Margalef a la N-240, que podria estar enllestida aquest estiu

La rotonda de Margalef costarà més de 600.000 euros i es previst que estigi enllestida, en sis mesos, és a dir, aquest estiu. Les obres han començat avui. És una de les quatre rotondes previstes en el tram de la N-240 entre Lleida i Les Borges Blanques. La segona, segons la subdelegada del Govern, Imma Manso, podria començar a finals d’aquest mateix any.

Manso assegura els pressupostos de l’Estat inclouen una partida de més de 5 milions d’euros per a les rotondes. La reivindicació dels alcaldes de la zona, però, passa pel desdoblament de la carretera. En aquest sentit, la subdelegada ha explicat que en els comptes de l’executiu central per al 2016 també inclouen una partida d’uns 500.000 per a l’inici de la redacció del projecte de desdoblament d’aquest mateix tram així com 56 milions d’euros per fer l’obra, que es podria iniciar al 2018.

Per als alcaldes l’obra és un primer pas i la valoren positivament, però asseguren que es una obra provisional a l’espera de la definitiva, el desdoblament. Manso ha assegurat que no afectarà el transit que en cap cas es desviarà a tallarà la carretera sinó que el més aviat possible es construirà la rotonda ja tancada per acostumar als conductors disminuir la velocitat i garantir la seguretat. I es que en els darrers cinc anys en el tram lleidatà de la N-240, des de Lleida fins a Vinaixa s’han produït catorze accidents mortals amb un total de 21 víctimes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.