Solsona creu que amb la paralització de l’LRSAL, el Govern de l’Estat reconeix que la llei era inaplicable

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, creu que cal mostrar-se prudent davant l’anunci del Govern de l’Estat d’ajornar l’LRSAL. En aquest sentit, ha afegit que, al seu parer, amb aquesta paralització l’executiu de Madrid reconeix que la llei era inaplicable. També ho ha relacionat amb els interessos electorals del Partit Popular, pel fet de produir-se aquest anunci a les portes de les eleccions generals del 20 de desembre.

La llei que ara no se sap quan s’aplicarà treia als ajuntaments la possibilitat de destinar recursos en l’àmbit dels serveis socials, l’educació i la salut. En els casos dels municipis de menys de 20.000 habitants, també es limitava la capacitat dels consistoris sobre els serveis urbans com l’enllumenat, la recollida de residus, l’abastiment d’aigua o el clavegueram.

A Catalunya, algunes capitals de comarca i molts municipis de dimensió mitjana, veien clarament amenaçats alguns dels servis que ara presten als ciutadans. Es tracta de serveis socials, l’atenció primària en matèria de salut i les competències en educació, com ara les escoles bressol.

El ministeri d’Hisenda aclareix que les autonomies no assumiran competències locals fins que no hi hagi un nou sistema de finançament. La llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local divideix les competències municipals entre pròpies, com ara urbanisme i policia local, delegades, les que passen a mans de l’estat o les comunitats autònomes i les impròpies, és a dir, sanitat, educació o serveis socials.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.