“Somnis del Pla” fa una crida a la gent de Mollerussa i del Pla d’Urgell per ampliar la colla sardanista

L’objectiu és potenciar la sardana a través de les colles de competició

La colla sardanista “Somnis del Pla” de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, inicia una campanya amb l’objectiu d’aconseguir incrementar el nombre actual de dansaires. En aquests moments, la colla sardanista formada per disset persones, participa en els concursos de la demarcació de Lleida en categoria Grans i en el de Catalunya en categoria Veterans.

A banda d’incrementar el nombre de dansaires, L’Agrupació Sardanista, entitat que li dona suport, vol recuperar la idea inicial engegada l’any 2017 de crear grups de dansaires de diferents edats per crear colles sardanistes que puguin competir en altres categories com Alevins, Infantils, juvenils i també en Grans.

Mollerussa Dansa va ser el projecte inicial del qual va néixer Somnis del Pla. Un projecte que volia recuperar les colles sardanistes a la ciutat i per extensió al Pla d’Urgell, i alhora, introduir danses populars i tradicionals en un intent de donar a conèixer altres danses de la cultura popular.

Recordem que a Mollerussa hi ha colles sardanistes des de primers anys el segle XX, La Colla del Casino i Flors de Maig l’any 1928, Colla Sardanista l’Amistat i Colla Poncellada l’any 1944 en són les pioneres. Posteriorment, van participar en els concursos de colles sardanistes; Flors d’Urgell, Rialles a tot temps, Anella d’Urgell, Matinada, Onze de setembre, Pla d’Urgell, Xalesta, Colla del Casal de la Gent Gran i l’actual Somnis del Pla són una mostra de l’activitat sardanista a la nostra cuitat al llarg dels anys.

També, tots els pobles del Pla d’Urgell tenien formacions sardanistes, inclús en moltes poblacions més d’una.

Des de l’entitat i la colla sardanista, amb aquesta iniciativa, volen mantenir i perdura l’esperit sardanista i de cultura popular que signifiquen les danses catalanes en l’àmbit cultural de les poblacions. Una activitat que no podem deixar que es perdi en el temps i sigui totalment desconeguda per a les generacions venidores.

L’Agrupació Sardanista organitzarà cursos d’ensenyament o perfeccionament en funció del nivell de coneixement de les persones interessades a formar part de la família sardanista.

Els interessats i interessades poden posar-se en contacte a través del correu electrònic o les xarxes socials de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.