‘Stolpersteine’ en homenatge al miralcampí Miguel Aldomà Villabriga

El consistori va descobrir a finals de l’any passat, mitjançant una reunió amb el Memorial Democràtic, que Aldomà fou un dels veïns del Pla d’Urgell deportats a un camp de concentració nazi

L’Ajuntament de Miralcamp col·locarà una llamborda ‘Stolpersteine’ en homenatge al miralcampí Miguel Aldomà Villabriga, víctima de l’Holocaust.  El consistori va descobrir a finals de l’any passat, mitjançant una reunió amb el Memorial Democràtic de Catalunya, que Aldomà era una de les almenys 21 persones del Pla d’Urgell que van ser deportades i van morir en un camp de concentració nazi.

Una descoberta que segons l’ajuntament de Miralcamp és el primer pas per recuperar part de la memòria històrica del municipi i explicar-la amb noms i cognoms. En aquest sentit, es preveu col·locar la llamborda, que recollirà les principals dades d’Aldomà, a l’entrada del mateix ajuntament, ja que el domicili on vivia ja no existeix.

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell es planteja sol·licitar durant la primavera el conjunt de llambordes, entre les quals la d’Aldomà, dedicades a totes les persones de la comarca que ja es té constància que van ser deportades i que encara no han estat homenatjades.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera, Danae Osorio i Nil Xifré

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.