Talarn defensa les inversions en matèria d’educació com un dels elements clau per fer arrelar projectes de vida al territori

Ho ha dit durant la inauguració de la nova Llar d’infants de Vilanova de Bellpuig

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha defensat aquest dissabte, durant la inauguració de la nova Llar d’infants de Vilanova de Bellpuig, que les inversions en matèria d’educació són “una de les baules fonamentals per fer arrelar projectes de vida al territori”. Talarn ha estat rebut a la Llar d’infants per l’alcaldessa, M. Dolors Pascual, Marta Rallo, antropòloga del municipi, Magda Gorgues, regidora d’Urbanisme, Mobilitat i Esports de l’Ajuntament, Bet Soldevila, directora de la Llar d’infants, i Asun Vilaseca, arquitecta encarregada del projecte.

En la seva intervenció, el president de la Diputació ha dit que garantir el futur dels pobles és un dels grans cavalls de batalla de tots els ajuntaments, i que aquest objectiu passa per disposar dels serveis més bàsics, i “tret del de la salut, el de l’educació és el que millor ho garanteix”. És per això que Talarn ha expressat la seva satisfacció per poder inaugurar “una de les millors i més segures inversions de futur que pot fer qualsevol poble”. Si, com en el cas de Vilanova de Bellpuig, això s’aconsegueix plantejant un edifici funcional i sostenible, amb zones de jocs i esbarjo, amb una orientació adequada de les aules i amb l’ús de materials que generin baixes emissions, és a dir, en clau de proximitat i respecte amb el medi ambient, la satisfacció és encara més gran. Per tot plegat, el president ha felicitat la gent de Vilanova de Bellpuig per poder gaudir d’una nova llar d’infants que ha de ser “una de les baules fonamentals en la cadena de fets i decisions que ens ajudin a fer arrelar projectes de vida als nostres pobles”, garantint una educació de qualitat, propera i que posi en pràctica “els valors del respecte a la diversitat, la companyonia, la solidaritat i l’esforç per ser cada dia una mica millors”.

Després del protocol·lari acte de descoberta de la placa de la Llar d’infants a càrrec del president de la Diputació i de l’alcaldessa, han efectuat una visita a les instal·lacions i també a l’exposició retrospectiva de les llars d’infants al poble (les ‘escoletes’) que s’ha organitzat en motiu de l’estrena del nou equipament. La jornada també ha inclòs una actuació adreçada als més petits i un refrigeri.

La nova Llar d’infants durà com a nom La Placeta, una denominació escollida mitjançant un procés participatiu obert a tothom endegat pel consistori i en el qual van participar 258 persones. Les noves instal·lacions disposen d’una aula de petits/es (fins als 2 anys), una de grans (de 2 a 3 anys) i una de polivalent, a més d’una cuina i un pati amb porxo. El disseny arquitectònic ha estat elaborat amb la col·laboració de l’equip de govern i del personal docent del centre. D’aquesta manera, s’ha pretès d’adaptar la llar al projecte educatiu local, fonamentat en els ‘laboratoris de joc’ i reconegut internacionalment per les seves innovacions i els seus resultats. L’interior de l’edifici també disposa d’espais neutres i portes corredisses per a facilitar la flexibilitat, i s’ha adaptat la cuina perquè els infants puguin experimentar i jugar-hi amb els aliments. A més, l’equip tècnic ha facilitat l’accés al pati des de qualsevol de les aules, amb una zona exterior dissenyada també atenent criteris pedagògics. D’altra banda, la climatització del centre funciona gràcies a l’aerotèrmia, un sistema energètic sostenible que millora la qualitat de l’aire amb una renovació constant d’aquest.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.