Targetes moneder per al mig miler d’escolars amb ajuts de menjador escolar del Pla d’Urgell

7d16edf4-44dd-472f-9e91-b2d3ac2482c1

Teletreball  i protocols organitzatius extremant les mesures d’higiene en els serveis bàsics de prestació inexcusablement presencial

Un total de 523 infants amb ajuts individuals de menjador escolar a la comarca del Pla d’Urgell rebran targetes moneder per assegurar que puguin continuar disposant de l’ajut de menjador, malgrat que les escoles estan tancades com a mesura preventiva per evitar la propagació de l’epidèmia per COVID-19. Aquesta mesura, informada aquest dilluns pel Govern català, afecta famílies de 16 pobles de la comarca. En aquests moments, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell està en contacte amb el departament d’Educació, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i els ajuntaments de la comarca per aplicar les instruccions per al lliurament les targetes moneder a les famílies en els propers dies.

En relació amb els serveis que presta el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, el decret de presidència de mesures excepcionals amb vigència des del passat dilluns i fins el dia 31 de març estableix una relació de serveis essencials per garantir, especialment, l’atenció als col·lectius més vulnerables (que es presta des de serveis com ara els equips Bàsics d’Atenció Social o el Servei d’Informació i Atenció a les Dones en casos de violència de gènere, a tall d’exemple) i afavoreix el teletreball de la plantilla per minimitzar al màxim la possibilitat de risc de contagi.

El president Rafel Panadés, en contacte permanent amb tots els ajuntaments de la comarca i les autoritats sanitàries i de protecció civil, ha explicat que “aquesta situació de pandèmia obliga a ser el màxim de prudents per evitar situacions més crítiques per contagi en un temps relativament curt. Per això, la gran majoria dels empleats del Consell està teletreballant des de les seves llars gràcies als dispositius i accessos per control remot que el servei informàtic de la institució ha instal·lat amb un temps rècord. En els casos d’atenció presencial, com ara el Centre de Distribució d’Aliments de Mollerussa, es compleixen al màxim totes les mesures i protocols de prevenció per evitar contagis”.

L’horari d’atenció telefònica al Consell Comarcal del Pla d’Urgell durant aquests dies d’aplicació de mesures excepcionals és de 8 a 14 hores i l’atenció presencial es reserva als casos d’urgència. El servei de recollida d’escombraires es manté, si bé els serveis de deixalleria mòbil, deixalleries fixes de Mollerussa i Castellnou de Seana i recollida de voluminosos s’han deixat de prestar per tal d’aplicar les mesures recomanades de contenció de l’epidèmia de coronavirus.

Des del Consell Comarcal també s’ha fet una crida a tots els usuaris perquè dipositin les bosses d’escombraries dins dels contenidors i no es deixin voluminosos a les àrees d’aportació.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.