Temps de canvis al Consell Comarcal del Pla d’Urgell

Per primera vegada ERC-AM governarà l’ens comarcal, que ahir va aprovar el nou cartipàs

Temps de canvis al Consell Comarcal del Pla d’Urgell. El resultat de les passades eleccions municipals a la comarca han permès un canvi de govern històric, per primera vegada en tres dècades ERC-AM governarà l’ens comarcal amb l’alcalde de Bell-lloc, Carles Palau, com a nou president. El nou model de governança que proposa se sosté sobre dos eixos: impulsar la transparència i fomentar la participació.

Després de molts anys a l’oposició, per primera vegada ERC-AM governarà el Consell Comarcal amb majoria absoluta, amb 10 dels 19 consellers. Fent una radiografia de la comarca, el nou president reconeix que cal potenciar la indústria i el sector primari, però també explotar altres atractius turístics més enllà de l’estany d’Ivars i Via-sana.Un dels principals problemes a les comarques rurals és el despoblament, la marxa dels joves dels pobles perquè no troben habitatge.

Palau creu que en els darrers anys s’ha perdut el sentiment de pertinença a la comarca i una de les accions que proposa per revertir-lo és la creació de ‘La festa major de la comarca’, una celebració d’agermanament dels pobles que pretén posar en marxa abans del juny de l’any vinent.

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell obra una nova etapa amb la millora de la gestió i l’optimització dels recursos com a objectius fonamentals. Ahir en un Ple Extraordinari es va aprovar el cartipàs per aquest nou mandat liderat per 7 alcaldies i 3 regidories amb experiència municipal. També es va aprovar el nomenament de Josep Ardanuy com a gerent de la institució per als pròxims quatre anys, qui havia gerenciat durant més d’una dècada el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.