Teresa Capell de Torregrossa, Creu de Sant Jordi 2020

89773348_2492198711035126_1693263965657759744_o

Foto: UdL / La torregrossina Teresa Capell, creu de Sant Jordi 2020

La catedràtica en Biotecnologia a la Universitat de Lleida (UdL), Teresa Capell (Torregrossa, 1964), és una de les trenta personalitats que el Govern ha premiat aquest dimarts amb la Creu de Sant Jordi pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. En concret, la torregrossina ha rebut el guardó pel conjunt de les seves recerques en l’àmbit de la biotecnologia agrària, que han posat el focus en la necessitat d’una millora en la qualitat de vida de les persones.

Capell, llicenciada i doctorada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, va estudiar a l’Institut Fraunhofer de Biologia Molecular i Ecologia Aplicada de Schmallenberg (Alemanya) abans d’ingressar a la Universitat de Lleida l’any 2004 com a investigadora Ramon y Cajal. Des del 2011, és catedràtica laboral de la UdL, on és directora del Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal i imparteix docència en programes de màster i de grau de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària.

La torregrossina va ingressar també a l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya com a acadèmica corresponent, i és membre del grup de recerca Unitat de Biotecnologia i Bioeconomia Agrària així com de la Reial Acadèmia de farmàcia de Catalunya. Les seves línies d’investigació aborden l’enginyeria genètica de plantes per a la producció de molècules d’ús farmacèutic i per a la seua millora nutricional.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.