Teresa Cunillera referma el compromís de l’Estat amb la modernització del Canal d’Urgell

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha refermat aquest dilluns el compromís de l’Estat amb el projecte de modernització del Canal d’Urgell a pesar que l’executiu espanyol està en funcions, i que tant l’Estat com la Generalitat tinguin els pressupostos prorrogats. Cunillera ho ha dit en el marc de la visita a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell de Mollerussa, on ha tractat aquest i d’altres aspectes acompanyada del president i membres de la junta directiva de la Comunitat General de Regants.

En aquest sentit, el projecte de modernització i gestió mediambiental del canal d’Urgell pretén implantar, al canal principal i a les quatre sèquies en què es distribueix la infraestructura, sistemes que permetin un ús més eficient de l’aigua com ara el reg per aspersió o degoteig i deixar de banda l’actual sistema de reg a manta o inundació. El primer pas s’ha fet a Bell-lloc, però sense l’adhesió de regants prevista segons ha explicat el president de la comunitat, Amadeu Ros.

Segons la legislació actual, els regants haurien d’assumir un 40% del cost del projecte, quantificat en 960 milions d’euros i 360 més per implementar els nous sistemes de regadiu. Una xifra considerable, motiu pel qual reclamen el suport de les administracions.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.