Torna la Nit de l’expositor en el marc de la 150a Fira de Sant Josep

L’acte va servir per a fer entregar dels premis a la innovació per a màquines o instal·lacions que aporten eficiència, seguretat o redueixen l’impacte ambiental

Feia quatre anys que no se celebrava la Nit de l’Expositor en el marc de Fira de Sant Josep. Un acte que va servir la nit de dissabte per entregar de nou els guardons a la innovació en el marc dels Premis de Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Industrials, que en aquesta edició comptava amb una desena de candidatures. El premi especial d’innovació al constructor de maquinària agrícola, dotat amb 1.600 euros i una placa d’honor, va recaure en la firma Tallers Ribacar SL d’Igualada, qui va presentar un braç de sembra en una màquina Virkar Dynamic.

Pel que fa al premi que atorguen els enginyers industrials a la innovació en maquinària agrícola, aquest va ser per a la firma Bosaf European Technology SL de Balaguer, qui va presentar una màquina per a tractaments fitosanitaris i d’adob líquid d’alta precisió que aconsegueix un gran estalvi d’aigua.

D’altra banda, també es va entregar el premi dels Enginyers Tècnics Agrícoles a la innovació en maquinària o instal·lacions agroindustrials a la firma Agrotec Motor Tàrrega-Maquinària Agrícola per un tractor que utilitza gas natural comprimit com a combustible en lloc de consumir gasoil.

Finalment, el jurat també premiar a l’empresa Baltrons Maquinària Agrícola SL d’Alcarràs, pel seu projecte d’un canvi robotitzat adaptable a tractors per a finques agrícoles de fruiters.


Informa: Gerard Díaz Tribó i Nil Ortiz Baldomà

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.