Torregrossa divulga la història de les dones que van ser condemnades per bruixeria

A través d’una conferència de l’historiador Agustí Alcoberro i d’una exposició de l’artista Olga Olivera

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torregrossa i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), ha programat per al proper divendres, dia 5 de novembre, a Torregrossa, la conferència de l’historiador, escriptor i professor de la Universitat de Barcelona Agustí Alcoberro, que porta per nom ‘La cacera de bruixes a Catalunya’.

L’aportació d’Alcoberro se centra en la recerca que s’ha dut a terme en relació amb les execucions de dones que es van produir entre 1450 i 1750 a Catalunya. Bona part d’aquestes investigacions s’han difós recentment per la revista Sapiens i situen algun d’aquests episodis al Pla d’Urgell.

La xerrada es farà a la sala d’actes de la biblioteca de Torregrossa, a les 20 hores.

Exposició sobre els processos judicials de les dones condemnades per bruixeria

El dia abans a la conferència, el dijous 4 de novembre a partir de les 18.30 h, la Sala d’Art La Capella de Torregrossa acollirà també la inauguració de l’exposició “Temptativa d’inventaris”, a càrrec de l’artista Olga Olivera Tabeni. Es tracta d’una mostra centrada en els processos judicials de dones que foren condemnades per bruixeria a la plana de Lleida a principis del període modern. L’exposició, a càrrec de l’IEI, es podrà visitar tots els caps de setmana del mes de novembre.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.