Tot a punt per als actes de proclamació de Mollerussa Capital de la Sardana 2016

La peça “Mollerussa Capital de la Sardana 2016” s’estrenarà aquest dissabte coincidint amb els actes de la proclamació. Ha estat composada per Òscar Barqué, que ha buscat una melodia alegre, balladora i amb detalls musicals amb els quals vol aconseguir una obra de proximitat a la ciutat i el conjunt de les terres de Lleida.

La innovació també es troba en els seus intèrprets. Es tracta d’11 músics vinculats a diversos cobles de Lleida. Concretament, estan conformats per membres de la de Tàrrega, Lo Castell de Bellpuig i Vents de Riella d’Agramunt. Tots ells s’han unit expressament en la Cobla Mollerussa, triats pel fet de ser els membres més joves de les seves agrupacions musicals.

Els dies previs a la proclamació de la capitalitat han assajat a Bellpuig. Joan Farreny s’ha encarregat de dirigir aquesta cobla, conformada per membres d’entre 16 i 25 anys.

L’actuació de dissabte estarà precedida de l’acte protocolari de proclamació, presidit pel conseller de Cultura, Santi Vila. Mentre, el pregó anirà a càrrec del monjo de l’Abadia de Montserrat i fundador de l’escola de música de Mollerussa, Jordi Agustí Piqué. Al migdia hi haurà la descoberta de la placa commemorativa i una ballada de sardanes a la plaça de l’ajuntament i a la tarda s’inaugurarà una exposició sobre el 70è aniversari de l’Agrupació de Mollerussa. Els actes clouran amb l’estrena de l’espectacle “Aigua” al Teatre L’Amistat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.