Treballs per assegurar l’estructura de l’església del Palau d’Anglesola

El Palau d’Anglesola té en marxa la nova fase de treballs per assegurar l’església Sant Joan Baptista, que va patir despreniments del fals sostre l’any 2019. Les obres se centren a reforçar l’estructura interior a través de la instal·lació pròximament d’uns tensors que la subjectin. Aquesta tasca, que té un pressupost de 100.000 euros, va a càrrec de l’empresa local, Simó-Farnell, i es preveu enllestir en dos mesos.

En la següent fase del projecte, pressupostada en uns 180.000 euros, està previst rehabilitar el sòl del temple i erradicar humitats. Per finançar les obres, l’Ajuntament disposa de 215.000 euros, 80.000 dels quals provenen de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida, 47.000 del Departament de Cultura, 43.000 de la parròquia i els feligresos del municipi i 45.000 més del Bisbat de Solsona. Tot i això, necessita encara prop de 90.000 euros.

Amb tot, restarà per afegir al pressupost i materialitzar la restauració de la façana principal i el campanar. La previsió és que l’església pugui reobrir portes durant el desembre d’aquest 2021 després de tancar-les l’agost de fa dos anys. Des de llavors, les activitats de culte s’han fet en diversos espais del municipi com el pavelló poliesportiu.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.