Tres explotacions de Lleida i una de Girona guanyen els premis a les millors pomes golden de Catalunya

L’acte es va celebrar a l’Espai Gastronòmic de La Boscana a Bellvís

Son cinc de les millors pomes golden de Catalunya. A darrere els seus productors. Tres explotacions de Lleida i una de Girona van ser les triomfadores del certamen organitzat per L’Associació de Joves Agricultors de Catalunya que es van entregar a Bellvís aquest dijous al vespre. Cinc reconeixements per quatre empreses diferents, totes amb la seva història personal com la de Cal Perico, una explotació d’aproximadament una hectàrea que fa quaranta anys estava en perill i que va ser guardnada amb el premi ‘Súper Gold’ i el reconeixement a la poma golden més dolça.

També de Bellaguarda van ser els guardonats en la categoria de millor aparença, en aquest cas, però la poma Marquesa, de l’explotació Baró i fills, fa poc més d’un any que es cultiva en aquest poble de les Garrigues.

Miralcamp també va estar representada entre els guardonats, la poma presentada per la cooperativa Miralcamp Fruits va ser definida com la golden més cruixent.

La poma de Bio Bosch Orgànic de l’Alt Empordà va ser reconeguda com la millor poma golden ecològica. Tot plegat en una nit que va servir per guardonar aquestes cinc categories però també fer extensiu el reconeixement a tots els productors del sector en un any especialment difícil marcat per la sequera.

La gala es va celebrar a l’espai gastronòmic de La Boscana. Presentada pel periodista Sant Roig i amb la presència del cuiner amfitrió de la vetllada Joel Castanyé.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.