Tretze composicions posen ‘Ri[t]mes’ a poemes de Maria Mercè Marçal en la primera edició del concurs

Heura Marçal, filla de la poetessa homenatjada, forma part del jurat que ha d’escollir les cinc obres guanyadores del certamen

Un total de tretze treballs participen del concurs Ri[t]mes impulsat per la Biblioteca Comarcal Jaume Vila que en aquesta primera edició ret homenatge a la poetessa nascuda a Ivars d’Urgell, Maria Mercè Marçal i Serra. El termini per a presentar les propostes de poemes d’aquesta autora musicats va finalitzar el passat dia 15 i entre els escollits figuren Morir, Ametlla amarga, La nit em clava o Vuit de març, entre altres. Pel que fa a la procedència dels autors, la majoria són de localitats de la demarcació de Lleida i de la de Tarragona.

El certamen, que té per objectiu promoure la música i la literatura del territori de parla catalana, atorgarà fins a premis escollits per un jurat format per representants de l’àmbit literari i musical, entre els que hi figura també la filla de la poetessa homenatjada, Heura Marçal. Els cinc guanyadors rebran com a premi la participació en un concert que tindrà lloc el 22 d’abril del 2023 en el qual cada finalista tindrà 15 minuts en directe per donar-se a conèixer amb el repertori que vulguin, però que ha d’incloure la cançó premiada, una actuació que serà remunerada amb 200 euros a cada grup o solista premiat.

El premi també inclourà l’edició d’un disc col·lectiu amb les cançons premiades que es publicarà a les principals plataformes de reproducció musical. Així mateix, també es fixarà un cap de setmana per enregistrar un reportatge fotogràfic i audiovisual per a ús dels premiats i per accions promocionals per part de l’Ajuntament.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.