Un acte vandàlic malmet una quarantena dels arbres replantats a la banqueta de Mollerussa

Els Amics i Amigues de la Banqueta de Mollerussa al Salt del Duran han lamentat aquest dissabte la destrossa per part d’uns desconeguts d’una de les plaques solars que alimenta el sistema de reg d’un terç del centenar d’arbres replantats a la zona. L’entitat estima que l’acte vandàlic ha afectat una quarantena de plataners, dels quals una quinzena corren el risc de morir.

Davant els fets, l’entitat ja ha substituït la placa danyada per una de nova que ha permès reactivar el sistema de reg gota a gota. Tanmateix, la intensa calor d’aquests dies fa que els arbres necessitin un subministrament d’aigua extra per a recuperar-se. Per aquest motiu, membres dels Amics i Amigues de la Banqueta han realitzat una jornada de reg extraordinària.

L’associació també ha indicat que els arbres que no es puguin recuperar seran substituïts per d’altres. En aquest sentit, cal destacar que els exemplars replantats el mes d’octubre de l’any passat creixen a bon ritme i ja han incrementat la seva mida més de mig metre segons ha indicat l’entitat pro banqueta.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.