Un artista de Salou, guanyador del Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”

concurspintura (5)

Un dels participants al Concurs de Pintura Ràpida de Mollerussa.

El pintor Carlos Cardona, procedent de Salou, s’ha emportat avui el primer premi del Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa” patrocinat per l’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell i Fira de Mollerussa i dotat amb 1.500 euros. L’artista, que ja ha participat en aquesta convocatòria en anteriors edicions i ha guanyat diferents premis, aquesta és però la primera vegada que es fa amb el primer premi i ho ha aconseguit amb un acrílic del qual els membres del Jurat han valorat la composició i els tractaments a nivell urbanístic i del color.

El Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”, organitzat per Fira de Mollerussa, ha celebrat avui la seva catorzena edició amb la participació de 29 pintors, xifra superior a la de l’any passat, i procedents d’arreu de Catalunya com Manresa, Esparreguera, Terrassa, Reus, Tortosa o Sant Sadurní d’Anoia, així com de punts de fora com la Franja o Biscaia.

Més de 5.000 euros repartits en nou premis

La convocatòria de Mollerussa inclou un total de nou premis pujant l’import total d’aquests a 5.275 euros. Joan Josep Català, d’Alpicat, i Juan José Pérez d’Esparreguera, s’han emportat el segon i tercer premis, dotats amb 1.000 i 525 euros i patrocinats per la Diputació de Lleida i Nufri, respectivament.

Sobre les obres guanyadores del segon i tercer premis el Jurat ha valorat la seva força, pel que fa al al segon, i el punt de vista “buscant l’ordre dins el desordre”, respecte del tercer.

La tècnica i l’alt nivell, han estat els principals aspectes destacats avui pel jurat, integrat en aquesta edició per Jaume Vilella, president del Cercle de Belles Arts; Divina Drudis, membre de la Junta del Cercle de Belles Arts, i Xavier Brufau, de l’Escola Ondara de Tàrrega.

Una zona que aviat quedarà transformada

La convocatòria d’enguany tenia com a tema la zona de l’estació del tren, un espai que es transformarà properament amb la ubicació de la nova estació d’autobusos, la qual cosa implicarà un nou carrer i la construcció d’un pas soterrat. Aquestes obres estan previstes que es portin a terme en els pròxims mesos, ja que les previsions són que la nova instal·lació entri en funcionament l’any vinent.

Un concurs patrocinat per institucions i entitats

El lliurament del premi ha estat presidit pel Tinent Alcalde de l’Ajuntament de Mollerussa i vice president de Fira de Mollerussa, Xavier Roure; per Joan Ramon Domingo, regidor de Cultura del consistori de la capital del Pla d’Urgell; Poldo Segarra, director de l’ens firal, i Jaume Vilella, com a portaveu del Jurat.

A la seva intervenció, Roure, qui ha excusat l’alcalde Marc Solsona a l’estar ocupat en un altre acte, ha agraït als artistes la seva participació al temps que els ha animat a continuar assistint a aquest concurs “que es troba en el calendari català de pintura ràpida amb perspectives de quedar-s’hi i amb l’esperit constant de superació”.

Pel que fa a  la resta de guanyadors d’aquest any i empreses patrocinadores han estat: Joan Ramon Espax, d’Aitona, guanyador del 4t premi dotat amb 450 euros i patrocinat per l’empresa Prefabricats Pujol; Mercè Humedas, de Lleida, guanyadora del 5è premi, dotat amb 420 euros i patrocinat per Federòptics Roure; Alejandro Miras, de Barcelona,  guanyador del 6è premi, dotat amb 390 euros i patrocinat Fridecal S.A.; Josep Maria Batlle, de Lleida, guanyador del 7è premi, dotat amb 360 euros i patrocinat per Garrofé S.A.U.; Joan Vila, de Sant Quirze del Vallès, guanyador del 8è premi, dotat amb 330 euros i patrocinat per Resquitx, i Celia Sánchez, de Sant Boi de Llobregat, guanyadora del 9è premi, dotat amb 300 euros i patrocinat per Giessa – Cosmobrok.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.