Un escàndol sexual l’any 1676 al Palau, a les XIII Jornades d’Estudis del Pla d’Urgell

Se celebraran el dia 8 d’octubre a Vallverd

Una dona anomenada Mònica, que exercia la prostitució, va protagonitzar l’any 1676 un escàndol sexual al Palau d’Anglesola. Aquesta història, recopilada per l’historiador Joan Yeguas, serà una de les ponències que es presentaran en les XIII Jornades d’Estudis del Pla d’Urgell, que se celebraran el dia 8 d’octubre a Vallverd d’Urgell.

En total, la jornada presentarà tretze conferències sobre la comarca a càrrec de setze especialistes d’àmbits diversos. Maria Garganté obrirà la jornada amb una xerrada centrada en les esglésies. Montse Baiges, Josep Gallart i Antoni Llussà parlaran del poblament entre el neolític i l’edat de ferro, Manuel Roure sobre la nissaga dels Arnaldo a Golmés, Esteve Mestre sobre els mollerussencs Josep Torres Tribó i Candelària Escolà, entre altres.

Abans d’això, Vallverd acollirà aquest pròxim dia 1 d’octubre a la tarda les Jornades Europees del Patrimoni. Joan Yeguas i Toni Costa seran els guies d’un itinerari històric i gratuït que recorrerà l’Església parroquial, la Casa de la Vila, les Cases Fortes o la Creu del Calvari.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.