Un home de 64 anys, denunciat per sabotejar el sistema de distribució de reg dels Canals d’Urgell

bell-lloc

Vista general del municipi de Bell-lloc d’Urgell.

Els Mossos d’Esquadra van denunciar el passat 9 de setembre un home, de 64 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Bell-lloc d’Urgell, com a presumpte autor de quatre delictes i una falta de danys, segons ha informat aquest divendres la policia catalana. En aqust sentit, s’investiga la seva possible vinculació amb les inundacions puntuals que, des del 2009, s’han produït en finques de la Col·lectivitat de Regants número 16 dels Canals d’Urgell, dins del terme municipal de Bell-lloc d’Urgell. Aquestes inundacions provocaven perjudicis als propietaris dels terrenys i, tot apuntava, que tenien el seu origen en accions de sabotatge.

Al desembre del 2009 la inundació en una finca de la partida Vinyes Velles va causar danys valorats en més de 6.000€ i va suposar la pèrdua de la meitat de l’aigua del pantà de la Col·lectivitat. A l’abril del 2010 es va produir una nova inundació que va malmetre 500 metres del camí de Bell-lloc a Alcoletge. Al juny de 2013 es va inundar un camp d’alfals que, a banda de malmetre la plantació, va produir esllavissades dels marges i va comportar uns danys valorats en més de 3.000€. Al setembre de 2013 algú va sabotejar l’estació de bombeig del pantà i va malmetre el sistema elèctric sense sostreure cap element.

El passat mes de juliol una nova inundació, que va comportar el buidatge de la meitat del pantà de la Col·lectivitat va afectar una estació de bombeig de la infraestructura del gas. Al lloc s’hi van adreçar mossos, bombers, tècnics del gas i responsables de la Col·lectivitat que van evitar el col·lapse de la caseta de l’estació de bombeig.

Tot apuntava que l’autor dels fets era molt bon coneixedor del sistema de distribució de l’aigua, atès que en algun dels sabotatges la finca afectada es trobava a més de 400 metres de la resclosa inicial d’una cadena combinada que permet que hi arribi l’aigua.

 El darrer sabotatge es va produir el 3 de setembre. Els Mossos van rebre una nova denúncia per danys a l’inundar-se una nova finca. El denunciant va afegir que aquest estiu ja havia patit tres inundacions més que no havia denunciat. Finalment, gràcies a la col·laboració entre la Col·lectivitat de Regants i els agents policials, es va poder esbrinar la identitat del presumpte autor dels sabotatges. Es tractava d’un ex-treballador de la Col·lectivitat. L’home va ser denunciat penalment com a presumpte autor de quatre delictes i una falta de danys. L’acusat serà citat properament per comparèixer davant l’autoritat judicial competent que instrueix els diferents il·lícits penals.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.