Un jurat format per 7.500 infants i joves premia les millors obres de literatura infantil i juvenil

El Teatre L’Amistat de Mollerussa acull l’acte de lliurament amb autors, editors i més de 300 escolars de mitja dotzena de centres de Catalunya

El 17è Premi Atrapallibres i el 26è Premi Protagonista Jove ha comptat enguany amb un jurat format per 7.500 infants i joves de Catalunya, un 25% més que l’edició anterior. La composició del jurat fa únics al món aquests certàmens, que, per una banda, volen promoure la lectura, en llengua catalana, entre els escolars, i per l’altra volen reconèixer les millors obres de literatura infantil i juvenil publicades el darrer any.

‘Aquest robot sóc jo’ de Shinsuke Yoshitake, ‘Jefferson’ de Jean-Claude Mourlevat i ‘Capgirat’ d’Alba Dalmau i Cinta Vidal han guanyat l’Atrapallibres, mentre que ‘El famosíssim catàleg de Walker & Dawn’ de Dave Morosintto i ‘Nascuts per ser breus’ de Toni Mata, han guanyat el Protagonista Jove. L’acte de lliurament del premi, que s’ha recuperat després de la pandèmia, s’ha fet al Teatre L’Amistat de Mollerussa davant de 300 infants i joves d’una desena d’escoles de Catalunya.

Els participants en l’elecció dels premis han hagut de triar entre tres propostes literàries de la seva categoria escollides prèviament per una comissió d’experts en literatura infantil i juvenil de l’Ibbycat.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.