Un licor de camamilla de Linyola rep un premi internacional

Un licor elaborat amb camamilla de Linyola anomenat l’L’Elixir’ ha rebut la medalla d’or al certamen internacional Catavinum World 2019 en la categoria de Vins de licor, on enguany hi han participat 4.000 vins, caves i begudes destil·lades de tot el món.

Els creadors d’aquesta beguda són Mingo Sarradell, un especialista en camamilla del municipi, i l’empresa d’Almacelles, Elixirs de Ponent, els quals han donat a conèixer el seu procés d’elaboració al Parc de les Olors de Linyola, indret on la camamilla creix i obté una dolçor que la distingeix de la resta gràcies a les propietats especials del sòl. Aquest tret diferencial, així com la maceració de la planta són dos factors essencials per a la confecció d’aquest licor.

A banda de la camamilla, la recepta també inclou una combinació de 7 espècies com la canyella, o la marialluïsa, totes elles amb la voluntat que el beuratge, de 15-17 graus, sigui el més digestible possible.

Així mateix, el licor és una altra prova de l’aprofitament i versalitat que ha tingut la camamilla de Linyola des de fa més de 100 anys.

El licor ‘L’Elixir’ serà una de les novetats especials que presentarà la 6a Fira de la Camamilla de Linyola que tindrà lloc el pròxim 19 de maig.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.