Un llibre recull per primer cop la flora autòctona que afavoreix el control de plagues

Utilitzar la flora autòctona de les zones fructícoles de Lleida per afavorir el control de plagues. Aquest és l’eix de la ‘Guia de plantes atraients d’enemics naturals de les plagues’, una de les principals novetats que ha presentat la 24a Jornada Fructícola de l’IRTA a Mollerussa. El llibre recull una setantena de vegetals herbacis que, en certs casos són considerades com una mala herba, i en canvi, poden ser beneficioses per als cultius. Algunes d’elles són tan conegudes com el llorer.

En aquest sentit, la gestió adequada de la fauna auxilar combinat amb productes que la respectin, també poden ajudar al control alternatiu de la psila, una de les plagues més esteses a les zones productores de pera a la plana de Lleida.

Les jornades, que són la trobada principal del sector fuctícola al sud d’Europa, han congregat més de 2.000 professionals al llarg d’aquest dimecres i dijous. En total han ofert més d’una vintena de ponències així com exposicions guiades i demostracions de camp per donar a conèixer les novetats del sector.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.