Un miler de persones majors de 65 anys de Mollerussa puntuen amb un 7,2 de mitjana la seva qualitat de vida

Un miler de persones majors de 65 anys de Mollerussa perceben que tenen una bona qualitat de vida i la puntuen amb un 7,2 de mitjana segons un estudi realitzat al 50% d’aquest sector de la població, que ha valorat així la qualitat i quantitat de serveis que la societat presta per ajudar-los.

Així mateix, el 56% de les persones enquestades no fan cap activitat física, cultural o social, un aspecte que s’atribueix a la percepció de solitud dels entrevistats. Per altra banda, els que sí en realitzen tenen un grau alt de satisfacció, on un 28% en fan a través del Casal Municipal per a la Gent Gran, un 10% a través de l’Espai Social, un 6% a l’Albada, i un 25% per lliure.

També s’ha detectat que un 20% dels enquestats poden ser susceptibles de patir alguna situació de risc o vulnerabilitat, mentre que un 44% no presenten cap indicador en aquest sentit. De la mateixa manera, cal destacar que el 50% dels enquestats viuen sols.

Són dades que recull l’estudi de territori que s’ha dut a terme amb una mostra de camp de 1.107 entrevistats durant l’any passat i que s’inclou en el marc del programa No et quedis a casa, impulsat pel consistori per combatre l’aïllament, la solitud i la inactivitat en aquest sector de la població.

Així mateix, l’estudi posa de manifest que més del 55% diu que viu en un habitatge adaptat i que un 10% diuen que no tenen ascensor. Pel que fa a la situació econòmica més comú, la majoria dels enquestats compten amb una pensió anual d’entre 737 i 1.000 euros.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.