Un mural de Lily Brick commemora els 50 anys de Nufri 

La reconeguda muralista exalça en la seva obra la fructicultura de la comarca del Pla d’Urgell, seu principal de l’empresa lleidatana 

L’artista Lily Brick està pintant un mural de gran format que commemora el present, passat i futur de la fructicultura de la comarca lleidatana del Pla d’Urgell, seu de Grup Nufri. Una acció que s’emmarca dins els actes de celebració del 50è aniversari de l’empresa. L’obra de la muralista lleidatana exalça aquesta comarca lleidatana i els seus productes locals, com peres, pomes i préssecs que són els actius principals de Nufri, operador global amb fortes arrels locals. El mural, amb l’estil únic i característic de Brick, destaca pel color i, com és habitual en les creacions d’aquesta artista, per ressaltar el paper fort de la dona que, en aquesta ocasió, s’encarna en una nena de mirada clara i desafiant, com a símbol de la transparència de la terra i reivindicant que l’agricultura té futur. Una obra que transmet força, emoció i humanitat, característiques lligades al treball de la terra.

Mireia Serra, nom real de Lily Brick, és una muralista lleidatana que va començar fent grafits de manera casual. Dissenyadora gràfica de formació, amb vint-i-quatre anys va descobrir la seva vocació per l’art urbà. Va començar a il·lustrar parets abandonades, comunicant sense paraules a través de pintures de grans dimensions situades en ciutats o en espais rurals.

Els seus grans murals, realitzats amb pintura en esprai, arriben ja a la xifra de 400 i es troben a diferents llocs de la geografia espanyola, com Santiago de Compostel·la, Múrcia o Barcelona, però també a països de tot Europa, com Alemanya, França, Suècia i, fins i tot, a la delegació de l’Agència Espacial Europea a Holanda.

Grup Nufri 

L’empresa Nufri va néixer el 1973 per part d’un grup de productors de la comarca lleidatana del Pla d’Urgell que es dedicaven a la producció de fruita. Actualment, la companyia, amb més de 400 agricultors associats, es desenvolupa en quatre àrees de negoci: la producció de fruita de llavor, os, cítrics i beris, la comercialització de la mateixa i de tercers a través d’una extensa xarxa comercial nacional i internacional, la transformació de fruita fresca en sucs, concentrats, cremogenats, aromes, essències i olis i la producció i comercialització d’energia renovable.

Nufri es caracteritza per ser una empresa amb mentalitat emprenedora i filosofia inspirada en l’afany de superació constant com a procés de millora. Això es transmet a tots els projectes que es desenvolupen a la companyia, que estan impregnats d’il·lusió, passió per la terra, actitud per superar nous desafiaments i una aposta clara per la investigació i la innovació.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.