Un projecte d’estimulació de la memòria basa a Mollerussa la seva teràpia en la persona, les seves vivències i emocions

El violí és per l’Antonio una manera de relacionar-se amb la resta d’usuaris del Programa de Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut que desenvolupa la Fundació Catalunya – La Pedrera a Mollerussa. Mentre els seus companys canten i ballen al ritme de la música, ell és capaç d’interpretar de memòria cadascuna de les cançons que sonen a l’ordinador.

Aquesta és una de les activitats que, des de la passada tardor, es duen a terme al centre, que ha començat a treballar amb una metodologia fonamentada en l’Atenció Centrada en la Persona. Els resultats de l’experiència estan sent molt positius des d’un punt de vista qualitatiu perquè s’ha aconseguit que els propis usuaris tinguin responsabilitats, prenguin decisions sobre el què volen fer i ajudin als seus companys en el desenvolupament de les diverses activitats.

I mentre, els professionals fan una tasca d’acompanyament i seguiment amb diferents exercicis. Una d’ells és aquest, amb el que avaluen el seu estat d’ànim. Les vivències personals hi són presents de diferents maneres, tant amb una exposició d’eines del camp amb materials aportats pels propis usuaris, com amb una presentació de família i d’experiències de vida.

L’activitat física, cognitiva i de socialització continua sent l’eix vertebrador del programa REMS, que es va implantar de forma pionera a Mollerussa fa gairebé quatre anys i que ara es duu a terme a diferents punts de Catalunya.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.