Un projecte educatiu dona a conèixer les històries personals de veïns del Pla d’Urgell

“Humans of Pla d’Urgell” és el projecte que dona a conèixer les històries personals de diferents veïns i veïnes de la comarca a través d’un compte d’Instagram. La iniciativa es du a terme a l’institut Mollerussa IV i compta amb la participació d’una seixantena d’alumnes de 2n d’ESO, cadascun dels quals té els deures de recopilar les vivències d’una persona del seu entorn i compartir-les amb un text breu escrit en català i anglès al compte de la xarxa social. D’aquesta manera, es vol començar a dissenyar un mapa demogràfic dels habitants del territori.

Una alumna, la Itziar, ha optat per entrevistar la seva àvia, Mercè París, pionera de l’escoltisme a Mollerussa mentre que una altra participant, la Laura, ha compartit les sensacions de la Mònica, una veïna de Barbens que ha obert un negoci durant la pandèmia. Així mateix, el Pol, explica que aquest projecte pot servir també per trencar prejudicis que podem establir quan no coneixem la vida de les persones.

El projecte ja acumula una desena d’històries publicades i prop de 150 seguidors al seu compte d’Instagram @humansofpladurgell.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.